Pohja:
1 1/3 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
2 dl intiaanisokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
2 dl vaniljajugurttia
Täyte:
n. 1 l raparperinpaloja tai omenapaloja tai marjoja
intiaanisokeria
kanelia
3 dl luomu vaniljajogurttia
2 kananmunaa
Muruseos:
3/4 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
0,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
1/2 dl intiaanisokeria
Sekoita pohjaa varten kuiva-aineet ja lisää öljy sekä jugurtti nopeasti sekoittaen.
Painele taikina ison piirakkavuoan pohjalle. Jaa raparperi/omena/marjat tasaisesti pohjan päälle ja ripota niille kevyesti sokeria ja kanelia.
Sekoita loput täyteainekset ja levitä tasaisesti piirakan päälle. Nypi muruseos ja ripottele päällimmäiseksi.
Paista piirakkaa 200 asteessa uunin keskitasossa noin 30 minuuttia.