Valmistusmenetelmänä kylmäpuristus

kylmäpuristusValmistusmenetelmällä on suuri vaikutus öljyn laatuun ja koostumukseen. Kylmäpuristus on menetelmistä hellävaraisin ja luonnollisin. Muita menetelmiä ovat uutto ja kuumapuristus.

Virgino-rypsiöljy valmistuu kylmäpuristuksella. Öljy irrotetaan valikoiduista rypsin siemenistä mekaanisesti puristamalla. Siemeniä ei kuumenneta eikä käsitellä kemiallisesti. Kylmäpuristus säästää ympäristöä, sillä tuotannossa ei synny jätettä eikä päästöjä. Rypsinsiemenen kiinteät osat hyödynnetään eläinten valkuaisrehuna.

Hellävarainen kylmäpuristusmenetelmä takaa sen, että Virginon rasvahappokoostumus ja vitamiinit säilyvät luonnollisessa muodossaan. Kylmäpuristettua Virginoa ei jälkikäsitellä millään tavalla, vaan Virginon korkea laatu varmistetaan raaka-aineesta lähtien tiukalla laatukontrollilla.

Laadukkaan öljyn merkit:
• kauniin kullankeltainen väri
• miedosti pähkinäinen, pehmeä maku
• miellyttävä tuoksu
• kirkkaus, läpinäkyvyys
• paksu ja täyteläinen rakenne